Gamla inlägg? - Leta här

Vintergata och våryra.

Vintergata och våryra.

Det har varit en kall, lång isvinter i år. Lars och jag skämde ju bort oss genom att åka till Thailand på semester i december, och sedan vi kom hem i januari har intet flytande vatten gått att komma åt utomhus.

Birgitta och Pelle

I söndags var det dags. Pelle på Nynäs Kajak hade hittat ganska isfritt vatten utanför sej. Många erkände sej sugna på en paddeltur, men när morgonen kryddades med regn och omställning till sommartid blev det bara Pelle, Birgitta och jag som ställde upp. Eller inte riktigt. Hasse anslöt ett par timmar senare när han övertalat sin Toyota att vakna från sin nyckfulla vila.

Pelle och Birgitta

Vi fick njuta av en värld av gråskalor, ett gäng havsörnar och lek mellan, på och över isflak som spärrade vägen på några ställen.

Eliza

Eliza har jag ju redan haft kul med i tropiska vatten och kunde konstatera att hon uppträder tjusigt även i arktiska förhållanden.

birgitta

I sundet mellan Bedarön och Yttre Gården tog det stopp. Men det gäller att se möjligheterna. En liten putt från Birgitta resulterade i en kul sjösättning i filmklippet nedan.

Vintergata from Carin Green on Vimeo.

Pelle – Tack för sällskap, din förnämliga guidning och dina retsamma utmaningar som aldrig tar slut ;-) Hoppas att du inte blev förkyld efter rollandet!
Stort tack till Birgitta. Hade jag inte lovat att plocka upp dej på vägen hade jag nog vänt på kudden och somnat om när klockan ringde. Och Hans – starkt jobbat att jaga ikapp oss. Det där rallyförflutna gjorde sej förmodligen påminnt i går…
Hittills har jag aldrig ångrat att jag tog mej i kragen och bjöd mej själv på en utedag. Inte i går heller.

Carin

Horisont Kajaks hjärta och sociala diamantslipare. Anser att inget är värt att göra om det inte görs tillsammans. Amfibie. Paddlar gärna på fel sida om vattenytan. Utrustad med simhud mellan tårna. Smiter så ofta hon kan iväg till Wales för att få paddla med adrenalinpåslag, men även till Grönland för att guida bland isberg.

More Posts

2 comments to Vintergata och våryra.

  • Tack själv Carin!
    Det är tur att du finns, när ens vanliga paddlarkamrater tacklar av, vissa är helt enkelt mer Hardcore än andra ;-)
    Desutom är det ju alltid kul att det går att trigga folk att göra inte allt för genomtänkta saker…

    /Pelle

  • Pelle, Nu förstår jag inte vad du menar. Alls. För att vara en femåring fångad i en fyrtioårings kropp är jag ganska mogen. Så det så.